Föreläsning info/boka

GO LIFE växer med stora steg och har så här långt överträffat alla mina förväntningar. Det är så fantastiskt roligt och en så enorm förmån att vid sidan av pärlandet få möjlighet att föreläsa för Er. Önskar ni boka föreläsning med mig så går ni in på http://www.medalgon.se eller kontaktar mig här via hemsidan.
nyhetsmorgon 1

 

 

 

 

 

 

Min föreläsning handlar om min resa! I presentationen på talarförmedlingen Medalgon finns följande att läsa;

Vem är då jag? För att göra en 35 år gammal historia kort så föddes jag i december 1980. Jag föddes som pessimist med Murphy´s lag som ofrivillig ledstjärna. Trots att jag av naturen blev orolig och rädd för det mesta så levde jag ett väldigt lugnt, lyckligt och bra liv mina första 24 år. Inga större gropar i vägen och lite av ett bananskal. Väldigt medel Svensson och väldigt lagom.

Men sedan började livet bjuda på utmaningar. Mellan åren 04-10 kämpade jag och min man med barnlöshet. Efter 1700 mil i bil till Gbg tur och retur, ett antal operationer och undersökningar samt mediciner i mängder hade vi våra två älskade barn. Lyckan började le mot oss i gen.

Men så den 28 oktober 2012 när barnen var 2 och 4 år ramlade jag i hop hemma. Efter ett par dagars förvirrade sjukhusbesök kom domen, en hjärntumör, en hög malign sådan.

I kölvattnet efter operation och behandling så kom föreningen GO LIFE till. Jag är grundare och den som driver föreningen. Vi samlar in pengar till Cancerfonden, hjärnfonden samt forskning mot ofrivillig barnlöshet. Sedan starten i juni 2014 har vi samlat  in och skänkt över en miljon kronor. Du kan läsa mer om detta på http://www.golifesweden.com. Du hittar oss även på Facebook.

Allt tog en väldig fart och min längtan att föreläsa om detta och sprida kunskap och förståelse kring dessa områden tog vid. Det senaste åren har jag föreläst ett par, tre ggr i månaden. Allt från föreningar och arbetsplatser, till seniorboenden och skolor, till Rågården och Bohusgården.

Jag har figurerat i de flesta tidningar i Skaraborg, men även i Expressen. Jag har varit med i Radio och i TV 4 morgonsoffan. Inläggen på Facebook läses av mellan 5-10 000 personer per inlägg.

Jag har gett ut två böcker. En barnbok som på ett humoristiskt sätt tar upp ämnet om olika sätt att komma till världen (främst IVF). Sedan en självbiografi där jag öppet, innerligt, allvarligt men med lite humor berättar om min resa från pessimist till optimist. Vilka verktyg jag använt mig av samt hur jag gör för att våga tro på livet och framtiden.

 

Sedan var det då jag – den födda pessimisten. Jag insåg att detta inte var ett  vidare smart sätt att leva på när man krigar mot svårigheter och bestämde mig för att det ska gå att bli optimist. Resan har varit lång och pågår än. I min föreläsning berättar jag om vägen från pessimist till optimist.Vilka verktyg jag använt mig av och hur mina toppar och dalar sett ut. Kan jag – då kan alla!

Jag pratar också om det svårigheter vi möter på i livet alltid är olyckor eller om det kan vara en välsignelse i slutändan?!

Mitt föredrag handlar om att våga fortsätta leva vad man än kan tänkas drabbas utav. Jag berättar öppenhjärtligt, varmt och med humor om min resa med IVF, hur det är att genomgå denna behandling, om hur jag har levt med och hanterat ett cancerbesked. Vidare om hur jag – den eviga pessimisten – har klarat av att vända mina tankar genom målbildning och visualisering för att sakta men säkert börja tro på möjligheten att överleva och att leva till fullo. Har jag kunnat vända något riktigt jobbigt till något bra…då kan de flesta det! Föreläsningen sker med powerpointpresentation och tar ca en timma.

”Louise beskriver på ett engagerat och gripande sätt sin historia. Genom föreläsningen skapar hon perspektiv och avtryck kring vilka frågor som verkligen är betydelsefulla i livet.”/ Nils Svensson, Personalstrateg Lidköpings Kommun

”Louise ger med sin föreläsning en inblick i vilka tuffa utmaningar som vi människor i bland ställs inför. Att vi med vår inställning till livet, kan påverka vår egen och andras tankar kring att hitta vägar ur något som verkar till synes hopplöst och nattsvart.

Åhörarna var tagna och imponerade av både hennes framträdande och hennes egna resa. Flera av oss fortsatte att tala om hennes föreläsning efteråt. Samtliga gick hem med stor tacksamhet över att ha fått lyssna på henne.

Hon lyckades förmedla sitt budskap med värme, humor och närvaro, vilket gör både henne som person och som föreläsare – mycket inspirerande!”/ Robert Idholt, Rotarymedlem