170908

STYRKA INSTÄLLNING ANSVAR

Hur kul är det att äga ett problem? Att tvingas ta ansvar för jobbiga situationer, resa dig själv när du mår dåligt och se till att saker blir gjorda?
Särskilt som dessa stunder i livet alltid tycks sammanfalla med de perioder då vi saknar energi, är ledsna, har tidsbrist eller tappat fokus.
Att delegera är bra. Men inte alltid. Det må vara lockande att lägga skulden på någon annan, att alltid be om hjälp eller blunda för det som verkligen är.

Men om man ser nog på saken så är det bra att äga sin egen situation och ta ansvaret. För om du själv inte äger problemet, då gör någon annan det, vilket gör dig helt maktlös…

Jag vet förstås hur provocerande dessa ord kan vara. Återigen, särskilt när livet jäklas som värst. Men säg det till dig själv några gånger : ”om jag inte äger problemet gör någon annan det och då är jag maktlös”.
Vi kan alla behöva ta hjälp av de omkring oss. Men fortfarande är det vi som aktivt tar den hjälpen och aktivt jobbar för oss själva.

Ta fram fightern i er. Ta fasta på det som är bra. Lägg ert fokus där. Hitta stället i ditt sinne där du fylls med energi. Ladda systemet, le och ta dig framåt.

Önskar er en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s