160129

BLACK&WHITE

Jag har fått flera frågor det sista om det kommer GO LIFE armband i någon ny ”addition”. Vi hade ju vårt sommararmband, rosa armbandet och det blåa och svarta armbandet. För mig känns det bra om den färg vi väljer symboliserar något eller samlar in pengar till specifikt ändamål. Sommararmbandet för att jag längtade efter ljus och energi, rosa bandet för bröstcancer och det svarta och blå bandet för prostataforskningen.

Så jag funderade…

Är livet svart eller vitt? Vill man att livet ska vara svart och vitt eller vill man ha de femtio olika nyanserna av grått. En blandning av de båda, en perfekt mix av ”lagom”? Själv kommer jag ofta på mig själv med att ofta sträva efter det vita, vara ledsen över det svarta och inte nöja mig med det gråa. Jag har svårt att stanna upp där jag är. Aldrig nöjd med det ena eller det andra. Svårt att se ljuset i det svarta eller acceptera mörkret i det vita.

Svart och vitt, två motpoler som behövs. Skapar en balans i livet som man med säkerhet vet kommer att bjuda på båda delar. Jag tror att vi behöver båda delar. Som salt och peppar, yin och yang, toppar och dalar, soluppgång och solnedgång. Det finns något vackert i båda och vi behöver båda för att växa. Vi blir starkare av motgångarna och växer och stärks av det ljusa.

När jag tog studenten fick vi en pappersbit med en dikt av vår klassföreståndare. Johan Stagnelius dikt ”Vän i förödelsens stund”. Hon berättade hur hon haft en kopia av denna dikt i sin plånbok i flera år och tog fram och läste den när hon tyckte livet var svårt. Den gav henne alltid mod.Denna kvinna finns inte längre då hon tyvärr föll offer för cancern. Men hennes papperslapp bar jag med mig i plånboken i flera år. Faktiskt tills att den föll sönder av slitaget…

En av mina favoritrader i dikten är:

”Natten är dagens mor, kaos är granne med Gud”.

Svart och vitt.

Min kalender har svarta pärmar och vita blad, jag skriver med svart bläck. På ett veckouppslag inom en inte alltför lång framtid står det ”Astrid tandläkaren, ridning, jazz, MR, möte, APT och dans”.

MR…Magnetröntgen…bara sådär…mitt i allt det andra . En tillsynes obetydlig anteckning mitt bland alla triviala saker i en helt vanlig vecka. Men två bokstäver med svart text mitt på det vita papperet med ett besked om liv eller död…

Svart eller vitt.

Mitt mörker har förändrat mig. Förändrat mig till någon jag faktiskt är mer bekväm med, som känns mer som den jag var menad att bli. Det har hjälpt mig att se saker ur ett annat ljus (!). Jag hade inte velat vara utan mitt svarta, men jag försöker till det yttersta att välja det vita. Att låta mörkret passera, acceptera att det finns där för att bibehålla en balans men att fokusera på att fortsätta växa, stärkas, samla energi, hitta möjligheter, njuta och gro ur det vita. Jag tänker fylla mina vita tomma rader i min kalender med saker jag gläds över!

Go Lifes bidrag till balansen mellan svart och vitt får bli ett helvitt och ett helsvart GO LIFE armband. Passar till alla sinnesstämningar, alla kläder och tillfällen. En påminnelse om att bejaka både svart och vitt, men aldrig glömma bort att leva livet. Köp ett av dem eller kombinera båda!

Gå in på hemsidan www.golifesweden.com och beställ ert armband. I rutan ”Hur många…” skriver du SS (för helsvart) eller VV (för vittvitt).

Ta hand om er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s