160111

NEJ TILL CANCER
Hade idag förmånen att få närvara vid ”Nej till cancer galan” på Cirkus i Sthlm.
Jag vet inte om man i sammanhanget kan säga att det var en fantastisk kväll. Men med 37 000 nya månadsgivare och med så många känslor inne på Cirkus som gjorde att man nästan kunde ta på stämningen, så var det mer fantastiskt än jobbigt. Att se de personer som delade med sig av sin kamp sedan ställa sig upp framför mig och visa sin styrka och sin kämparanda.
Jag kände tårarna bränna när jag såg mamman som visste att hon skulle lämna sina barn, som gjort i ordning ett minnsband, spelar in ljudfiler när hon läser böcker samt skrivit födelsedagskort för kommande födelsedagar då hon kanske ej är med. Jag kunde känna med hennes tårar men också fyllas av hennes kämparanda och smittas av hennes kraft och vilja att leva så länge det går. Leva tills man hittar en bot. Leva var dag fullt ut.
Andra ord som etsade sig fast var den unga killen som fått amputera sitt ben;” Det handlar inte bara om att överleva, det handlar om att leva”.
Att stå emot skräcken av att ex känna en knöl, känna yrsel eller illamående. Att våga fortsätta leva o planera. Ta del av livet igen. Återta sin plats i vardagen och ta den fullt ut.
Bengt Magnusson pratade om att man som cancerdrabbad inte har en dag då man ej tänker på sin cancer. Man blir en ny människa med den erfarenhet man nu fått. 

Styrkan, kämparandan, kampen, jävlar anammat och viljan genomsyrade Cirkus. I reklampauserna reste sig alla upp. Gick o kramade om varandra, visade en omtanke o förståelse, peppade o delade resor. Alla var vi lika inför denna lömska sjukdom.

Jag fick också förmånen att träffa Pamela Andersson, redaktör på Topphälsa som drabbades av samma hjärntumör som jag en månad innan mig. Det var ett kort varmt möte som berörde mig mycket.

Jag fick en inbjudan till Cancergalan, jag åkte till Sthlm, jag träffade en varm kvinna på tåget, en stark kvinna på en Air Bar, en inspirerande kvinna på cirkus och jag gick en underbar dag och massa fina minnen med min kusin Ritha.
Varför? Jo för jag fick cancer…
Olycka eller välsignelse?

Jag säger NEJ till cancer. Idag och alla andra dagar.

GO LIFE har skänkt drygt 300 000 kr till Cancerfonden och jag hoppas på mer.
Dela gärna, tipsa dina vänner och köp armband, skänk pengar eller bli månadsgivare.
Idag har jag verkligen förstått vilken skillnad forskning o nya upptäckter gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s