150704

”I kampen mellan klippan och forsen vinner alltid forsen – inte genom styrka men genom uthållighet”

För två och ett halvt år sedan vaknade jag efter min operation. Såg inte mycket, med en huvudvärk som jag aldrig tidigare upplevt, kräkningar av minsta huvudrörelse, oförmögen att resa mig ur sängen de första dagarna, klarade ej att ha ögonen öppna längre stunder och svårigheter att läsa, skriva och ta in information.

Jag är absolut inget praktexempel på hur man ska tackla svåra situationer eller ett facit på positivt tänkande. Men på något vis så hade jag omedvetet bestämt mig för att resa mig ur det. Jag förstod det inte då utan jag ser det i backspegeln. Ser hur jag direkt satte upp punkter för vad jag skulle klara av varje dag, gjorde listor för hur jag skulle öka längden på promenaderna, vikterna på gymet, aktiviteter med barnen, uppgifter för mig själv och för familjen. Satte klara och tydliga mål hur jag skulle vinna tillbaka vardagen. Jag visualiserade hur jag deltog i skolavslutningar och klassfotboll, hur jag skulle få vara med på första skoldagen, första tonårsdagen och första krossade hjärtat :-). Jag planerade i ”Block” vad jag skulle ha åstadkommit om en vecka, en månad, tre månader och ett år. Noterade mina framsteg vecka för vecka så att jag kunde bevisa för mig själv hur jag hela tiden kom framåt i min rehabilitering.

Någonstans sydde jag i hop mitt eget positiva tänkande….jag, den evige pessimisten, lyckades till en viss del vända på tanken och hoppas och tro på den där framtiden. Men jag jobbar med det än, varje dag. men har förstått att det är ett livslångt lärande. Men kan jag…då kan nog alla!!!

”Det krävs styrka för att överleva. Det krävs mod för att leva”

Idag satt vi också in 20 000kr till Hjärnfonden. Den totala summan är nu 721 400kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s